sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Ann-Sofin ristiäiset toukokuussa 1935Aleksei Frans Matias ja Gurli Mirjam Maria Dahlman,  Gullellä sylissään tyttärensä Ann-Sofi Matilda. Vuosi 1935. Kuvattu Jomalan seurakunnan kirkkoherra Erik August Göranssonin,  Gullen isän  pappilassa. Takana seinällä tunnistettavissa Erik Augustin omakuva-öljymaalaustyö. Matilda-nimi on kulkenut suvussa pitkään: Olga Matilda Göranssonin os. Jansson äiti oli nimeltään Matilda Jansson, Olgan ainakin yksi tyttäristä on Saga Matilda kuin nyt Sagan Gulle-sisaren tytär Ann-Sofi Matilda. Oma tyttäreni on myös Matilda,  Maria Olga Matilda. 

Muitakin Matildoja on: esimerkiksi tunnettu suomalainen hyväntekijä Matilda Wrede oli "uudistaja, joka   tunsi ihmisen arvon" ja teki työtä sen asian eteen, hän  oli syntynyt samana päivänä kuin isoäitini Marta Vaara  eli 8. maaliskuuta vuosi kylläkin eri: 1864.  Matilda Wrede on valittu 100 merkittävimmän suomalaisen ihmisen joukkoon.

"Mathilda Wrede oli uudistaja, joka tajusi ihmisen arvon."
"Wrede on - yllättävää kyllä - kansainvälisesti yksi tunnetuimpia suomalaisia, siksi tästä näkökulmasta käsin hän on suuri suomalainen."
"Ei ole montaa suomalaista, joka olisi antanut elämästään niin paljon muiden edestä. Ihmeellinen nainen!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti