keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Rakas päiväkirjani I - Anni VaaraAnni Vaara on kirjoittanut nuoruudestaan tiiviin, yhtenäisen kirjan, päiväkirjan omaiset muistiinpanot ajatuksistaan viime vuosisadan ensimmäisen ja hieman toisen vuosikymmenen ajalta. Anni oli Julia ja Salomon Waaran yksi viidestä lapsesta ja toinen kahdesta tyttärestä. Ensimmäisenä perheeseen oli syntynyt Hemming, Hemminki vuonna 1881. Muutaman vuoden päästä syntyi Anni vuonna 1884 ja Annin jälkeen 1887 syntyi Oskari-veli. Neljännestä lapsesta Anni toivoi kovasti tyttöä mutta seuraava perheeseen syntynyt olikin poika, joka sai nimekseen Eino vuonna 1892. Julia ja Salomon Waaran perheeseen syntyi vielä viideskin lapsi, joka oli sitten tyttö eli Fanni vuonna 1896. Tosin perheeseen syntyi vielä kaksi poikalasta, jotka kuolivat jo kapaloiässä, toinen muutaman päivän päästä syntymän jälkeen ja toinen muutaman kuukauden päästä syntymästä.

Rakkaudella omisti katkonaiset muistojen renkaat Anni.

"Maailma tunnelmieni valossa on  niinkuin meri, joka vuoron tyynenä lepää, vuoron vaahtopäänä kuohuu - kuin keväinen lehto, jossa lehdet vihertää ja käet kukkuu, kuin nuoruuden unelma, jossa toivo ja epätoivo toisiansa täydentävät. Se on kuin uusi tuntematon metsäpolku, joka korpeen katoo, noroihin painuu ja nousee vaarojen laelle, näyttäen minulle maisemia, joita en ole ennen nähnyt".

Ajatukseni siirtyvät menneisyyteen. Palautuvat mieleen varhaiset lapsuuden muistot ja tuntiessani kehoitusta kokoamaan ketjuksi muistojen renkaita, ryhdyin tätä pientä työtä alottamaan muistellen Jumalan rakkautta ja huolenpitoa kaikissa vaiheissani.
---------------------
Päiväkirja jatkuu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti