Erik August Göransson valokuvasi Eckerön venevalkamaa vuoden 1915 kesällä. Upeita saaristolaisveneitä, mikä näiden tarkka tyyppinimi onkaan. Purjevene kulkee tuulen voimalla, luonnon omalla energialla; aaltojen liplatus, jopa pauhu, meren suolan tuoksu - kohta on jo kesä taas.
Ruotsinmaalaista sukuperää olevalla Waarojen suvulla on juuret pohjoisessa, Tornionjokilaakson Pellon kylässä. Sieltä suku on lähtenyt etelään ja suurten siirtolaisvuosien aikaan 1900-luvun alkuvuosina Amerikkaan saakka. Yksi Waaroista oli Salomon Waara, yksi kuuden lapsen sisarusparven pojista, joka kouluttautui Torniossa ja Helsingissä 1870-luvulla ensin nahkurikisälliksi ja myöhemmin nahkurimestariksi sekä perusti viisilapsisen perheen ja menestyneen nahkatehtaan Janakkalaan Napialan kylään.
Kiitos upeista valokuvista. Ne ovat mitä manioimpia näytön taustakuvia, vahdan uuden joka päiväksi.
VastaaPoistaKiitos palautteestasi, useimmat kuvat ovat myös historiallisesti merkittäviä; esimerkiksi kuvien rakennuksia ei välttämättä enää ole eikä niistä ole säilynyt muutakaan dokumenttia tuleville sukupolville. Samoin useimmat kuvien henkilöt ovat sukuamme; ihmisten pukeutuminen, lasten lelut, perheen yhteisöllisyys ym. kertoo mielenkiintoisesti sen ajan tietyn sosiaaliluokan ja yhteiskunnallisen aseman omaavien henkilöiden elämästä ja lähiympäristöstä meidän sukupolvellemme. Lisäksi sukupolveni on viimeinen linkki seuraavalle sukupolvelle kyseisten kuvien ihmisten henkilötietojen, paikkakuntien ja ajankohtien siirtämiseksi jälkipolville. Parhaat kuvat toimivat tosiaan vaikka taustakuvina!
VastaaPoista