torstai 13. toukokuuta 2010

Possen Krouvin avajaiset 1967Viipurin Pamauksen tekijä Knut Posse on käynyt Helsingissäkin, tosin ravintolan muodossa. Hilja Liukon ja lapsiensa omistama Viipurin Keksi ja Rinkeli Oy omisti parhaimmillaan Helsingissä useita kahviloita, arkkitehtien suunnittelemat tyylikkäät sisustukset ja konditoriotuotteet erinomaisia. Yritys lähti laajentamaan toimintaansa 1960-luvun puolen välin jälkeen ravintola-toimintaan ja avasi Kalevankatu 17:n kohdalle olutravintolan; viipurilaiseen henkeen. Helsingin Sanomissa julkaistu artikkeli ravintolan avajaisista:

Possen Krouvi avattiin. Helsingin kuudes olutravintola Possen Krouvi avattiin eilen. 72-paikkainen viihtyisä ravintola sijaitsee Kalevankatu 17:ssä. Ravintolan omistaa Viipurin Keksi ja Rinkeli Oy, ja sen sisustuksesta henkiikin viipurilainen tunnelma, jota luovat mm. jättiläiskokoiset valokuvat Viipurin linnasta sekä koko seinän mittainen panorama itse Viipurin kaupungista.
Eiliseen avaustilaisuuteen toivotti vieraat tervetulleiksi johtaja Ilmari Liukko. Olutravintolatilanteen kehitykseen loi katsauksen maist. Tauno A. Tuominen Alkosta todeten mm., että Suomessa on tällä hetkellä 85 olutravintolaa vastaavan luvun ollessa Ruotsissa yli 3000. Hän huomautti, että meilläkin on tällä hetkellä painopiste siirtymässä mietoihin juomiin ja tässä näyttelevät olutravintolat erittäin tärkeätä osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti