perjantai 21. toukokuuta 2010

Hokin perhe, moster Margit ja Olga Göransson



Isoäitiä tapaamassa. Kuvassa vasemmalta Holger Göransson, tytär Anna-Lisa, Hokin vaimo Toini Göransson s. Koivisto ja Margit Göransson. Edessä Hokin poika Lasse Göransson, Olga Matilda Göransson s. Jansson, Olga on siis Hokin ja Margitin äiti. Olgan edessä Hokin tytär Ulla-Maija ja takana viistosti  oikealla tytär Anja-Rita. Kuvattu Ahvenanmaalla Olgan kotitalon edessä vuonna 1955. Harvinainen värivedos! Kuva: Kai Vaara.

3 kommenttia:

  1. Hei, Matti!

    Löysin tämän blogin muutama päivä sitten ja olen oikein ahmien lukenut sitä. Olet tehnyt valtavan ison ja hienon työn - blogi on oikea aarre!

    Niin paljon suvusta itselleni uutta olen saanut selville tämän blogin kautta. En oikein teinnyt, että mihin olisi ollut hyvä kommetoida, mutta valitsin tämän Hokin perheen kesäreissukuvan Ahvenanmaalle 1955. Äitini ( Anna-Liisa Pöyhönen s. Göransson, joka on vanhin Hokin ja Toinin kuudesta lapsesta), on Hokin ja Toinin välissä punaisessa puserossa. Kuvassa äitini oli vasta 13 vuotias ja valitettavasti Hokki eli vain kolmisen vuotta tämän kuvan jälkeen. Äitini oli siis vain 16 vuotias, kun hänen isänsä (Holger) kuoli. Isän menetys oli niin traaginen asia koko perheelle. Olenkin aina ihmetellyt, miten Toini-mummi jaksoi kasvattaa kuusi lasta jäätyään leskeksi.

    Sinut Matti muistan Lappeenrannasta, kun asustelit jonkin hetken Toinin luona opiskeluaikoina. Sinusta jäi kivat muistot silloin, vaikka meillä on jonkin verran ikäeroa. En ihan muista miten vanha mahdoin tuolloin olla, lapsi kuitenkin.

    Lopettelen tällä erää tähän, mutta palaan kommentoimaan joku muu päivä tätä hienoa blogiasi, jonka lukemista myös jatkan. Toivottavasti jatkat uusien postausten tekemistä! Jäänkin odottamaan niitä mielenkiinnolla.

    Kevätaurinkoterveisin,

    Anna-Liisan tytär, Virve Kiviluoto s. Pöyhönen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Virve, kiitos huomioistasi. Jos perheelläsi on kirjallista ja kuvallista materiaalia, sukuhistoriallisia dokumentteja, joita katsot voitavan tässä blogissa tuotavan esille, niin mielelläni lisään niitä tänne. Voit hyvin esitekstittää niitä ja itse sitten katson missä muodossa ne parhaiten palvelevat lukijoita. Terveisin matti

      Poista
    2. Hei, Matti!
      Jotakin tänne sopivaa materiaalia voisi hyvinkin löytyä. Juttelin äitini Anna-Liisan kanssa ja kyselin, että löytyykö häneltä jotakin omista kätköistä. Toini mummin jäämistöissä saattaa olla kuvia ja ehkä myös joitakin kirjeitä, mutta tämä täytyisi tarkistaa. Jossakin vaiheessa ajattelin äidin suostumuksella hiukan käydä läpi hänen arkistoja ja jos jotakin kiinnostavaa tulee vastaan, niin laitan sinulle tiedoksi joko tämän blogin tai Facebookin kautta. Luulen, että jotakin voisi hyvinkin löytyä.
      Pimeästä vuodenajasta huolimatta, valoisaa loppuvuotta!
      Terveisin, Virve Kiviluoto

      Poista