sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Flakartillerieschule III Lehrgruppe D 1943 BerlinVihdoin ollaan tutkakoulutuksessa Berliinin lähistöllä. Tarkka koulutuspaikka oli F.A.S. III Lehrgr D Berlin, - Heiligensee ja kenttäpostiosoitteena Post Tegel. Erkki Waara on lähettänyt kenttäpostikortin kotiväelleen ja  erityisesti äidilleen Marta Vaaralle 11.3.1943. Kortin sisältö on äärimäisen varovainen kertomaan mitä koulutukseen on tarkalleen sisältynyt, tiedetään kuitenkin myöhemmin vahvistetun, että koulutus käsittänyt mm. Helsingin suurpommituksissa käytettyjen nk. Irja-tutkien koulutusta, jotka olivat  helmikuussa 1944 käytössä juuri näiden Saksassa koulutettujen sotilaiden käyttämänä: 

Hyvä kotiväki! Kirjoitan taas jonkun rivin. Klo on jo 12 yöllä. Tulimme juuri elokuvista kaupungista junalla. Kappale oli eri suuremmoinen "Mynchausen"-niminen. Parempaa ei juuri koskaan näe. Jos huomenna jää aikaa niin kirjoitan kirjeen. -Lämmitän vähän korviketta ja syön voileipää, että saan taas mahani täyteen. En ole vielä saanut yhtään mitään postia Suomesta. 3-4 kirjettä on jo porukalle tullut. Siis monet terveiset kaikille. Ehkä jo parin viikon kuluttua olen Suomessa. Hei vaan, Erkki.
_______
F.A.S. III Lehrgr D = Flakartillerieschule III Lehrgruppe D, eli hämäläisittäin: III:n ilmatorjuntapuolustuskoulun oppijakso D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti