lauantai 30. lokakuuta 2010

Niinisalon harjoituskeskus 1945


Niinisalo. Kankaanpään harjoituskeskus.


Erkki Waara kirjoittaa nuoremmalle Kai-veljelleen Niinisalon harjoituskeskuksesta keväällä 1945: 

Niinisalo 22.4.1945. Terve Pelle! Olisin jo aikaisemmin kirjoittanut, mutta ei ollut hienoja merkkejä. Nyt sain kuitenkin hamstrattua pari uutta merkkiä ja lähetän tässä sinulle. Tässä kortissa on kuva meidän koulustamme, jossa on yli 1100 oppilasta. Jos näet joskus Behrin Oton niin sano terveisiä. Taidat päästä jo 15 p:nä toukokuuta kotiinkin? Koita lukea kovin ahkerasti Pelle, että pääset ilman ehtoja luokalta. Kirjoita nyt joskus minulle pieni kirje, kuinka koulunkäyntisi sujuu. Voi nyt hyvin. Terveisiä Hedeltä Kalle Kustaa korkin veljille. Terv. Erkki.
Sota oli loppunut mutta Erkki Waaralla jatkui sotilaskoulutus. Erkki Waara oli upseerikoulutuksessa keväällä 1945 Niinisalossa. Erkin Kai-veli kävi 13-vuotiaana Hämeenlinnassa keskikoulua viikot, asui siellä Lahdensivun pappilassa ja tuli viikonlopuiksi kotiin Napialaan. 

Niinisalossa toimi Reserviupseerinkoulu vuosina 1939 - 1945. Varuskunta tunnetaan rakennustaiteellisesti erittäin edustavasta vuonna 1935 valmistuneesta funkis-tyylisestä arkkitehti Kalle Lehtovuoren suunnittelemasta lamellirakennuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti