Merivoimien Loiskeen esikunta Äänislinnassa 1942. Ragnar Göransson kolmas oikealta. Ragnar Göransson siirtyi Loiskeelle Ilmarisen tuhon jälkeen ollen tosin lyhyen aikaa Väinämöisen päällikkönä. Esikuntarakennus on edelleen olemassa; toimii tänä päivänä Venäjän sisäministeriön poliisiorganisaation poliklinikkana. Panssarilaiva Ilmarisen perinnesäätiö on tehnyt Äänislinnaan ja sen ympäristöön retken, jolle on osallistunut myös Ragnarin poika Olle Göransson vaimoineen. Retken vetäjänä toimi Erkki Marttila, joka tunnisti kuvasta lisäksi ensimmäisessä rivissä toisena vasemmalta prikaatin komentajan, eversti A E Lyytisen, jonka vasemmalla puolella reunimmaisena Tapio Wirkkala, myöhemmin "puun ja lasin runoilijana" tunnetuksi tullut maailmankuulu muotoilija ja kuvanveistäjä.
Ruotsinmaalaista sukuperää olevalla Waarojen suvulla on juuret pohjoisessa, Tornionjokilaakson Pellon kylässä. Sieltä suku on lähtenyt etelään ja suurten siirtolaisvuosien aikaan 1900-luvun alkuvuosina Amerikkaan saakka. Yksi Waaroista oli Salomon Waara, yksi kuuden lapsen sisarusparven pojista, joka kouluttautui Torniossa ja Helsingissä 1870-luvulla ensin nahkurikisälliksi ja myöhemmin nahkurimestariksi sekä perusti viisilapsisen perheen ja menestyneen nahkatehtaan Janakkalaan Napialan kylään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Isoisäni Martti Elima on kolmannessa rivissä toinen vasemmalta (suikkapäinen luutnantti). Hän oli tiedustelu-upseerina (sittemin viestiupseerina) Ään RPr:ssä 1941-1943. Tarkemmat tiedot olen laittanut sivulle: Sotapolku.fi. Kiitos hienon kuvan julkaisusta. Minulla on vastaava, mutta huonokuntoisempi.
VastaaPoista