keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Fiat



30-luvun loppupuolen auto. Merkki?.


Waaran perheen 1930-luvun loppupuolen auto; merkiltään Simca, Steyer tai Fiat. Hans Brummer Suomen Autohistoriallista yhdistyksestä on sitä mieltä, että auto on Fiat johon minäkin olen hyvinkin kallistumassa. Kiitos Olle Göranssonille ja hänen Anne-tyttärensä perheelle kommenteista. Kyseessä siis  nk. kaappariovin varustettu neliovinen Fiat. Ollen mukaan tiedetään myös, että Oskari myi auton Holger Göranssonille, Marta-vaimonsa veljelle. Hyvinkin saattaa olla näiltä ajoilta perua perusteet sille, miksi vastaavasti Martan ja Oskarin toinen pojista Kai Vaara perheineen siirtyi vuosikymmeniksi italialaisten Fiatien omistajaksi - Pellen pitkään omistamien Fiatien ketju: Fiat 128 (v. 1969), Fiat Ritmo ja Fiat Punto.

2 kommenttia:

  1. Olle G. (ja Anne-Maria H./Tampere):
    "Se on Fiat, keula on tyypillinen Fiatille, harvinaisen kalteva.
    Autossa ei ilmeisesti ollut keskipilaria, mutta silti 4-ovinen, katso kahvat.
    Taustalla on Napialan vanha verstasrakennus.
    Oskari osti auton sodan jälkeen, ja ilmeisesti myi sen sitten Holgerille.
    Harri ja Holger kävivät autolla mm. Koskella -50-60-luvun vaihteessa; tällöin "pojat" saivat käsijarrun auki, jolloin auto lähti kallioiselta mäeltä alas - ilmeisesti ilman suurempaa vahinkoa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Olle ja Kalle perheineen kommenteistanne; näin saadaan asioihin tärkeitä täsmennyksiä! Kiitos myös, että seuraatte Waaran perheen blogiani - tarkoitus on, että Göranssonit liittyvät jossakin vaiheessa myös blogin otsikonkin kautta vahvemmin sisältöön, kun he/me niin vahvasti muutenkin kuulumme molempiin sukuihin.

    VastaaPoista