sunnuntai 30. elokuuta 2009

Oskar Waara siirtyy nahkateollisuuden harjoittajaksi Pyynikille


Kirjoitus on lainaus kirjasta: Yrjö Raevuori: Pyynikin Nahkatehtaat ja Pirkanmaan Nahka Oy Tampere 1961; Hämeen Kirjapaino Oy.

- - -

Lähes vuosisadan neljänneksen ajan Osakeyhtiö Attila oli ennättänyt harjoittaa nahkateollisuutta harjoittamassaa Pyynikin Nahkatehtaassa, kun sen toiminta päättyi. Toukokuun 19.päivänä 1933 Oskari Waara osti Pyynikin tehtaan rakennukset koneineen ja muine latteineen sekä tontin vuokraoikeuksineen 775.000 markan kauppahinnasta.

Vastaanotto tapahtui elokuun alussa. Kaupunki hyväksyi tonntien 4 ja 4a kaupungin VII kaupungiosassa vuokraoikeuden siirron tehtaan uudelle omistajalle. Waaran tarkoituksena oli alkusi siirtää Naapialan Nahkastehdas koneistoineen ja laitteineen Pyynikin tehtaaseen. Syyskuun 5. päivänä 1933 merkittiin kaupparekisteriin toiminimi Pyynikin Nahkatehdas, omistaja Oskari Waara. Tarkoituksena oli ryhtyä harjoittamaan nahkateollisuutta Tampereella. Toiminimen prokuristina oli rouva Martta Regina Waara. Tehtaan teknilliseksi johtajaksi otettiin nahka-alan kokenut ammattimies Arvo Tuominen, joka varhemminkin oli lyhyen aikaa työskennellyt tämän tehtaan teknillisenä johtajana.

- - -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti